BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Isnin, 13 April 2009

JAMUAN MAKAN:: MENU



Lepas Balik dari pasar.Dah bantai Makan roti Canai telur ngan teh ais.Aku tepikir wat kueh utk dihidang pada tetamu yang datang..

Takder la ramai yg dijemput.Hanya utk keluarga terdekat jer.Mama aku dah nk siap menu utk di idangkan..Kali ni,mama aku ubah selera.Selalu nya,kalo ade jer kenduri kat umah aku ni, xder menu lain.Mesti Nasi kerabu,Nasi dagang, Roti Jala,Bihun Sup, Soto. Tapi Kali ni, Mama aku bah selera.Dia Masak NASI TOMATO..Yum²..menyelerakan ....

Aku lak dah xder idea nk masak apa.Last² aku terasa cam buat Kueh "Cara Berlauk".Aku x tau lak kat KL ni panggil kueh aper...

Acuan untuk membuat Kueh "Cara Berlauk".
Yehaa...Hasilnya.!!! Dari air tangan aku..hahaha..xtau laa apa rasanya...


Bukan Banyak pun menu petang tu. Hanya ala kadar jer. Jemputan x ramai..So,masak simple² jer laaaa.....

















Kek ni aku tempah..hehee..Comel x kek ni..


Terima kasih Kak amy.Kek ni memang Cantik & Sedap.Antara menu yang paling Cepat abis.


Antara hidangan yang Di sediakan oleh aku ngan mama aku.huh...tercapai gak la hasrat adik aku yg sorang ni nk jemput kengkawan dia....

Nanti aku update lagi..Antara kengkawan dia yg hadir..






2 ulasan:

reza-nani berkata...

waa..kek ni lg cantik bila lyn ltk strawberry :-D hehe...caya la...

anyway, thank u so much yer... ;-)
from reza-nani-delite

ADLIN ALAWI berkata...

tu laa..diorang nye idea...tau² jer adae strawberi..huhu..kebetulan strawberi sale kat SOGO.hahahah